Інгредієнти:
150 г шинки,
200 г фініків.
70 г бальзамічного оцту,
100 г меду,
по 0,5 ч. ложки солі і меленого чорного перцю,
1 ст. ложка насіння кунжуту.
Приготування:
Шинку нарізати тонкими пластинами — так, щоб можна було загорнути фініки. Фініки, видаливши з них кісточки, заповнити сиром, нарізаним невеликими довгастими кубиками, щоб вони помістилися в фініки. Потім кожен фінік загорнути в шматочок шинки, краї сколоти зубочисткою. Духовку розігріти до 180°С, викласти на решітку фініки з шинкою, під решітку покласти фольгу і поставити в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не почне плавитися.
Заздалегідь приготувати соус. Розігріти бальзамічний оцет, додати мед, сіль, перець і готувати на повільному вогні 5-7 хвилин, поки соус не придбає коричневий колір. Потім додати кунжут і варити ще 3 хвилини. На блюдо викласти листя салату, зверху — рулетики і полити їх соусом.