З кожним роком східна кухня отримує все більшу популярність у нашій країні. Сучасні господині часто використовують для суші рецепт, як замаринувати імбир в домашніх умовах. Пряна приправа знаходить застосування в різних стравах на повсякденному та святковому столі.
Швидкий спосіб маринування імбиру
Замаринований корінь імбиру — класика східної кулінарії, який має велику популярність. Зараз є можливість купити вже приготований делікатес, так і замаринувати його в домашніх умовах, при цьому дотримуючи всі тонкощі правильного приготування страви. Нижче дано докладний рецепт, як правильно приготувати імбир.
У першу чергу потрібно вибрати свіжий продукт, останнього врожаю. У Японії такий коренеплід звуть «гару». Головне його призначення — це прибрати смак передує йому страви. На розрізі кореня повинен бути жовтуватий відтінок. Це означає, що продукт свіжий.
Для приготування потрібно:
- вода — 3 ст. л;
- цукор — 2 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- імбир — 150 г;
- сливовий фруктовий оцет — 150 мл
- Потрібно ретельно вимити корінь і очистити його від шкірки.
- Потім слід рясно натерти його сіллю, покласти в невелику тару на 12 годин.
- Після цього обполіскуємо овоч і даємо йому висохнути.
- Ріжемо імбир тоненькими скибочками уздовж волокнистої структури. Можна застосувати овочерізку або скористатися звичайним ножем кому як зручніше. Головне, чим тонше, тим краще.
- Кип’ятимо літр злегка підсоленої води, потім на 2-3 хвилини опускаємо в неї нарізаний продукт. Щоб скибочки не прилипали один до одного бажано помішувати.
- Після цього воду необхідно злити і дати овочу охолонути. Саму воду не виливаємо, вона знадобиться для маринування.
В цей час готуємо маринад. У невеликому посуді розчиняємо цукор, сіль і сливовий фруктовий оцет і зовсім трохи раніше відкладеної води. Викладаємо скибочки в скляну банку. Потім необхідно влити в тару остиглий розчин.
Імбир повинен маринуватися не менше 5 годин. Можна залишити на всю ніч. Після цього можна вважати закуску готовою. У разі, коли продукт готується для тривалого зберігання, банку потрібно дуже щільно закупорити і кілька разів струснути. Простежте за тим, щоб овоч був весь покритий маринадом.
Необхідно знати, як зберігати імбир. Продукт повинен зберігатися в закритому посуді мінімум 3 добу. Так він знайде цікавий пекучий смак.При цьому важливо не перетримати, інакше смак зовсім пропаде. Незважаючи на те, що рецепт наведено без червоного вина, імбир все одно вийде ніжно-рожевого кольору за рахунок сливового оцту. Можна використовувати і рисовий оцет, але тоді колір страви буде інший.
Методи, як замаринувати імбир в домашніх умовах для суші, м’яса, риби, різноманітні. Деякі господині додають до вищеописаного способу трохи соєвого соусу для додання пікантного смаку і аромату.