Буряк вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
Мангольд вимити і дрібно нарізати. Картоплю, моркву і корінь селери вимити, очистити і нарізати соломкою.
Ріпчасту цибулю очистити, вимити і дрібно нарізати. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжку й насіння, нарізати скибочками.
Капусту вимити і нашаткувати. Зелену цибулю вимити і нарубати. М’ясо нарізати порційними шматками.
Буряк, цибулю, моркву, корінь селери і болгарський перець викласти в чашу з вершковим маслом, додати томатну пасту, обсмажити в режимі «Випічка», перекласти в окремий посуд.
Капусту викласти в миску, залити бульйоном, покласти картоплю, обсмажені овочі, бурякову гичку, лавровий лист, посолити, поперчити, готувати в режимі «Гасіння» 1 год.
При бажанні залишити в режимі «Підігрів».
Борщ розлити по тарілках, в кожну покласти м’ясо, зелену цибулю і сметану.
2,5 л яловичого бульйону
400 г вареної яловичини
1 буряк
1 пучок мангольда
3-4 бульби картоплі
300 г білокачанної капусти
1 цибулина
1 морква
1 корінь селери
1 болгарський перець
60 г томатної пасти
1 пучок зеленої цибулі
50 г вершкового масла
100 г сметани
лавровий лист
перець
сіль