Збити яйця з цукром в міцну масу, додати ванілін і обережно вмішати муку. Каструлю мультиварки застелити пергаментним папером, вилити тісто. Готувати на режимі «Випічка» спочатку 65 хв, потім ще 20 хв. Готовий корж відкинути на решітку.
Зварити сироп для просочення: змішати 1 склянку води з цукром, закип’ятити, остудити і додати лимонну есенцію. Корж розрізати навпіл і просочити сиропом.
Приготувати крем. Жовтки відокремити від білків. Жовтки розтерти з 1/2 склянки цукру, додати борошно і молоко. Закип’ятити при постійному помішуванні. Остудити. Розтерти вершкове масло і поступово вмішати в заварену масу.
Желатин розвести в 150 мл гарячої води до повного розчинення. Збити в міцну піну яєчні білки, поступово додаючи решту 1/2 склянки цукру. Поступово додати масляну суміш і розведений желатин, не перестаючи помішувати. Намазати на корж. Дати застигнути.
Зварити глазур з какао-порошку, цукру, молока, олії. Змастити глазур’ю поверхню торта. Прикрасити на свій розсуд.
Для тіста:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 1 щіпка ваніліну
Для крему:
- 1/2 склянки молока
- 150 г вершкового масла
- 5 яєць
- 1 ст. ложка борошна
- 1 склянка цукру
- 30 г швидкорозчинного желатину
- кілька крапель лимонної есенції
Для сиропу:
- 1,1/3 склянки цукру
Для глазурі:
- 5 ст. ложок какао-порошку
- 4 ст. ложки молока
- 1/2 склянки цукру
- 50 г вершкового масла