4 яйця збити з 4 ст. ложками гарячої води до утворення густої піни. Додати 175 г цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру, продовжувати збивати ще 2 хв. Всипати пшеничне та кукурудзяне борошно, 25 г какао-порошок, розпушувач для тіста, змішати все до однорідної маси. Випікати у пергаментному папері в мультиварці на режимі «Випічка» 65 хв, кришку не відкривати, включити режим «Підігрів» і готувати ще 5 хв.
Готовий бісквіт відразу ж перевернути і дати охолонути.
Для приготування крему масло розтерти в мисці з цукровою пудрою що залишилася і какао-порошком. Яйце збити з ромовою есенцією і додати в крем.
За допомогою чайної ложки скачати з крему 16 трюфелів розміром з вишню. Помістити в холодильник.
Розчинити ванільний цукор, що залишився, в 2 ст. ложках води і додати в шоколадний крем, добре перемішати.
Остиглий бісквіт розрізати на три однакових коржа. Розподілити крем на поверхні двох коржів, покласти один на інший і накрити третім коржем.
Приготувати глазур: шоколад розламати на шматочки, розтопити на водяній бані, помішуючи.
Торт покрити глазур’ю, зробивши по краю торта обідок шириною 2 см. Покрити бокові сторони торта шоколадною крихтою. Зверху торт прикрасити шоколадними трюфелями.
Інгредієнти:
- 100 г пшеничного борошна
- 100 г кукурудзяного борошна
- 125 г вершкового масла
- 325 цукрової пудри
- 5 яєць
- 2 пакетика ванільного цукру
- 125 г какао-порошку
- 2 ч. ложки розпушувача для тіста
- 1 пляшечка ромової есенції
- 100 г шоколаду
- 75 г шоколадної крихти (для посипки)