Розм’якшене масло або маргарин розтерти з цукром, додати по одному жовтки, соду, ванілін, терту лимонну цедру, всипати борошно і замісити тісто.
Випікати, в змащеній маслом каструлю мультиварки, на режимі «Випічка» спочатку 65 хв, потім ще 20 хв.
Готовий і охолоджений корж намазати варенням з червоної смородини. Зверху викласти яблучну масу, розрівняти її ложкою. На шар яблук викласти вершковий крем, який зверху посипати тертим шоколадом.
Для яблучної маси, очищені яблука розрізати на чотири частини, залити водою, додати цукор і тушкувати, поки вони не розваряться.
Для крему охолоджені вершки збити віночком в стійку піну, влити розведений в теплих вершках желатин, всипати цукрову пудру, все добре перемішати.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- 0,5 склянки цукрової пудри
- 120 г вершкового масла або маргарину
- 3 жовтки
- терта лимонна цедра
- 1 щіпка соди
Для намазування:
- варення із червоної смородини
Для яблучної маси:
- 1 кг очищених яблук
- 1/4 склянки цукру
- трохи води
Для вершкового крему:
- 2 склянки 35 %-х вершків
- 1/4 склянки цукрової пудри
- щіпка желатину
Для посипання:
- тертий шоколад