У кефір всипати соду, дати постояти 2-3 хв.
Яйце збити з цукром, додати варення, кефір із содою, борошно. Замісити тісто, залити в змащену маслом каструлю мультиварки і випікати на режимі «Випічка» спочатку 65 хв, потім ще 20 хв. Дати трохи охолонути, вийняти з мультиварки, дати остаточно охолонути, розрізати на два коржі.
Сметану з цукром розтерти, отриманим кремом просочити нижній корж.
Для приготування глазурі змішати молоко з цукром і какао-порошком, проварити на слабкому вогні до загустіння, додати масло і все перемішати.
Готовою глазур’ю залити верх торта.
Для тіста:
- 1 яйце
- 1 склянка цукру
- 1 стакан кефіру
- 1 склянку варення без ягід
- 2 склянки борошна
- 1 ст. ложка соди
Для крему:
- 200 г сметани
- 100 г цукру
Для глазурі:
- 4 ст. ложки молока
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ст. ложка какао-порошку
- 50 г вершкового масла