Спочатку приготувати крем, так як він повинен як слід охолонути.
Зварити густу манну кашу з 2 склянок молока і манної крупи, остудити. Лимони обшпарити і натерти на дрібній тертці. Кашу і лимони з’єднати, перемішати і прибрати в холодильник.
Яйце збити з половиною цукру в густу піну, додати цукор, що залишився і молоко, що залишилося, поставити на повільний вогонь і, постійно розмішуючи, довести до кипіння і кип’ятити 3-4 хв. Дати охолонути і прибрати в холодильник, суміш повинна остудитися до в’язкого стану згущеного молока.
Масло збити, поступово додаючи цукрову суміш, в пишний крем, додати лимонно-манну суміш і все змішати міксером.
Приготувати тісто : масло розтерти з цукром, додати яйця, борошно, погашену в оцті соду (можна замінити розпушувачем для тіста). Все як слід перемішати. Тісто розділити на дві частини, в одну додати какао-порошок.
Спекти обидві частини тіста окремо в змащеній маслом каструлі мультиварки протягом 55-60 хв для кожної. Коржі перекидати на решітку, дати їм охолонути, потім кожен розрізати на 2 пласта.
Змастити коржі кремом, скласти один на інший і полити шоколадною глазур’ю.
Для тіста:
- 150 г вершкового масла або маргарину
- 1 склянка цукру
- 3 яйця
- 1 ч. ложка соди
- 1 склянка борошна
- 1 ст. ложка какао-порошку
Для крему:
- 2,5 склянки молока
- 3 ст. ложки манної крупи
- 2 лимона
- 1 яйце
- 1,5 склянки цукру
- 0,5 склянки молока
- 300 г вершкового масла