Інгредієнти:
форель, тушка розділена (без голови, хвоста і нутрощів) — близько 1 кілограма
свинина (грудинка, досить жирна) 200 гр.
цибуля ріпчаста — 400 гр.
вино сухе — 2/3 стакана
морська сіль, суміш перців, лимон, гвоздика, лавровий лист
Для сервіровки:
всякі різні каперси
Спосіб приготування:
Форель промити, трохи натерти зовні і всерединці сіллю і перцем, всередині прокласти колечками лимон, прибрати в холодильник на пару годин.
У грудинки відрізати шкірку, нарізати тонкими шматочками, викласти на дно форми для запікання. Присолити, поперчити.
Форель звільнити від лимона, нарізати порційними шматочками-стейками. Укласти на свинину.
Накрити зверху фольгою і відправити все це в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15.
Цибулю потрібно почистити і порізати настільки дрібно, наскільки можливо. Змішати з чебрецем, трохи солі і перцю.
Дістати форму з духовки, зняти фольгу, засипати рибу цибулею, долити вино. Знову накрити фольгою і тушкувати ще хвилин 15.
Зняти фольгу і довести до готовності рибу. Хвилин 20 мені виявилося достатньо.
Подаємо шматочки риби з шматочками грудинки, получившимся соком і цибулею. Прикрашаємо каперсами.
Вийшло дуже смачно!