Інгредієнти:
Скумбрія — 1шт (600гр),
картопля велика — 4шт,
мідії — 300гр,
майонез соєвий,
соус соєвий — 30-50мл,
приправа для риби,
цибулина — 2шт,
часник — 1зубчік,
петрушка — 1 пучок,
винний оцет,
рослинне масло,
вершки 10% — 100мл.
Спосіб приготування:
Рибу помити, видалити зябра, випатрошити. Скропити винним оцтом (або соком лимона), соєвим соусом. Посипати приправою для риби.
Порізати крупно цибулю, стебла петрушки, додати в них приправу для риби, збризнути їх винним оцтом теж. Викласти в черевце риби.
Застелити деко фольгою. Змастити її злегка рослинним маслом. Викласти рибу. Злегка змастити соєвим майонезом (щоб шкірка не потріскалася). Запекти при 200 * — 30 хвилин.
Картоплю добре помити щіточкою. Розрізати на дві частини, запекти на грилі до готовності, злегка змастивши олією.
На рослинній олії спасерувати цибулину. Додати дрібно порізаний часник і відразу мідії. Коли мідії стануть золотистими, додати соєвий соус і через пару хвилин вершки.
Солити не обов\’язково, можна трохи поперчити.
Як тільки соус злегка загусне, вимкнути, нехай трохи настоїться.
На велике блюдо викласти рибу. (Попередньо видалити коріння з цибулею з черевця). Навколо викласти запечену картоплю, додати мідії. Прикрасити свіжою петрушкою.