Копчена рибка

Копчена рибка

Головна » Риба і морепродукти » Копчена рибка

Інгредієнти:
Риба будь-яка (ваша улюблена, бажано без кісток, і не суха)
сіль
спеції
приправи за смаком
тирса
фольга
посуд, ємність, яка добре тримає тепло, жаростійка у мене була зі сталі

Спосіб приготування:
Рибу готуємо, тобто миємо, чистимо все як завжди. Солимо, додаємо спеції.
Якщо хочете можна повністю обсипати рибку приправами.
Риба повинна бути відталою (якщо була мороженою), і обсушити.
Підготовляти ємність для копчення.
У мене була жаровня (гусей запікати в духовці яка), на дно нашої гусятници вистеляємо фольгу і защіпляємо її по краях.
Насипаємо 2-3 ложки тирси. І для того, щоб у нас риба не була в тирсі, кладемо її на решіточку, а під грати з фольги кладемо кульки з фольги (вони виконують у нас функцію ніжок-підставок).
Повторюю, риба не повинна бути водянистою, інакше тирса під час копчення розбухне і «викіпить» на рибу, очистити потім важко буде.
Далі закриваємо рибу зверху також фольгою, закріплюємо її на краях нашої ємності (щоб дим не виходив), закриваємо кришкою впритул.
Ставимо на вогонь, хвилин на 15-20,
потім вогонь зменшуємо до мінімуму, або вимикаємо зовсім. Залежить від риби і гусятниці.
Даємо остигнути, відкриваємо, беремо на вулицю. Тепер ми готові до пікніка!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*