
Інградієнти:
1.Свіжозловлений або куплений короп (дзеркальний)
2.Цибуля 3-шт.
3.Лимон-1/2 (сік)
4.Спеціі для риби. (Пакетик покупної)
5.Винний оцет (1 столова ложка)
6.Сіль, перець (я люблю погостріше)
7.Петрушка
Спосіб приготування:
Готувати буду просто.
Увечері повертаючись з гостей, в магазині купили живого коропа і по рибальській традиції: почистив, розпотрошив, засолив. Солити треба багато, втирати в тіло, під жабри. Зробити карманчик (фото), тільки обов\’язково зверху і Просоливши все всередині.
Вдень підготував маринад-цибулю, нарізав середніми кусочками, додав приправу, сік лимона, ложку оцту, перець. Всі в пакетик для бутербродів, зручно маринувати.
Карпа ретельно промивайте від солі під водою. Набиваємо коропа маринованою цибулею, петрушкою і вистиляємо посуд для смаження (петрушкою, маринадом). Нагріваємо духовку (у мене стара плита, газова по 10-ти бальній шкалі на 7). Запікаю 40-45 хвилин, постійно слідкую за всім. Раджу протикнути зубочисткою для визначення готовності.
Все ….