Ніжний тортик

Ніжний тортик

Головна » Торти і тістечка » Ніжний тортик
Ніжний тортик

Інгредієнти:
Для бісквіта:
130 грам муки
1.5 чайна ложечка розпушувача
2 жовтки
4 білки
80 грам цукру +25 грам
1/8 чайна ложечка солі
90 мілілітрів молока
65 мілілітрів рослинного масла
Для лимонного крему:
250 мілілітрів молока
2 жовтки
75 грам цукру
1 столова ложечка крохмалю
1 середній лимон / цедру зрізати смужками і видавити сік /
250 грам сливок 35% +1 столова ложечка цукрової пудри
100 грам білого шоколаду натерти на тертку
апельсинова цедра / цукати / для прошарку і прикраси / зварена в сиропі, як варення /
Для просочення:
2 столових ложечки апельсинового сиропу
1 столова ложечка коньяка
1 столова ложечка води
трохи фісташок для прикраси

Спосіб приготування:
З даних інгредієнтів спекти бісквіт, розрізати його на 2 коржі.
Приготувати крем:
В каструльці з дном, яке не пригорає, змішати молоко жовтки цукор і крохмаль, довести до кипіння, додати цедру, а також сік лимона. Зваріть густий крем.

Видалити лимонну цедру і остудити крем в холодильнику.
Збити вершки з цукровою пудрой з\’єднати з охолодженим кремом і додати тертий шоколад добре перемішати.
Просочити нижній корж сиропом / не дуже рясно / змастити кремом і посипати апельсиновою солодкою цедрою.
Помістити зверху другий корж.покрити рясно кремом верх і краї. Прикрасити апельсиновою цедрою і фісташками.
Торт можна буде їсти відразу.

Можна прикрасити торт свіжими глазурованими фруктами, можна використовувати інші креми, мені хотілося приготувати більш легкий по калоріях.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*