Інгредієнти:
Для бісквіта:
130 грам муки
1.5 чайна ложечка розпушувача
2 жовтки
4 білки
80 грам цукру +25 грам
1/8 чайна ложечка солі
90 мілілітрів молока
65 мілілітрів рослинного масла
Для лимонного крему:
250 мілілітрів молока
2 жовтки
75 грам цукру
1 столова ложечка крохмалю
1 середній лимон / цедру зрізати смужками і видавити сік /
250 грам сливок 35% +1 столова ложечка цукрової пудри
100 грам білого шоколаду натерти на тертку
апельсинова цедра / цукати / для прошарку і прикраси / зварена в сиропі, як варення /
Для просочення:
2 столових ложечки апельсинового сиропу
1 столова ложечка коньяка
1 столова ложечка води
трохи фісташок для прикраси
Спосіб приготування:
З даних інгредієнтів спекти бісквіт, розрізати його на 2 коржі.
Приготувати крем:
В каструльці з дном, яке не пригорає, змішати молоко жовтки цукор і крохмаль, довести до кипіння, додати цедру, а також сік лимона. Зваріть густий крем.
Видалити лимонну цедру і остудити крем в холодильнику.
Збити вершки з цукровою пудрой з\’єднати з охолодженим кремом і додати тертий шоколад добре перемішати.
Просочити нижній корж сиропом / не дуже рясно / змастити кремом і посипати апельсиновою солодкою цедрою.
Помістити зверху другий корж.покрити рясно кремом верх і краї. Прикрасити апельсиновою цедрою і фісташками.
Торт можна буде їсти відразу.
Можна прикрасити торт свіжими глазурованими фруктами, можна використовувати інші креми, мені хотілося приготувати більш легкий по калоріях.