Сливовий "Наполеон"

Сливовий \»Наполеон\»

Головна » Торти і тістечка » Сливовий \»Наполеон\»
Сливовий "Наполеон"

Інгредієнти:
Слойоне тісто-500г,
сливи-1 кг,
вершки 33-35%,
Цукорний пісок-200г,
цукрова пудра -4-5 столових ложечок,
лимонний сік-1ст.ложка,
імбир тертий-1ч.ложка,
вершкове масло-40г.
ванілін

Спосіб приготування:
1. Сливи нарізати навпіл, якщо вони невеликі, а великі-на часточки, видалити кісточку, викласти в сотейник або сковороду з високими бортиками; + цукор + лимонний сік + імбір. Поставити на плиту на середній вогонь і варити, постійно помішуючи, поки маса не зменшиться вдвоє. Перед зняттям додати вершкове масло, ще трішки потушити.
2.Тісто розділити на дві частини, розкачати (НЕ впоперек!), Поставити в нагріту духовку, наколовши по всій
площі вилкою, пекти при темп. 200градусів, до трохи золотистого кольору (точно час не засікав).
3. Коржі викласти на стіл, дати охолонути, обрізати бортики (трохи) на обсипання.
4. Пока коржі холонуть, збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном.Я це роблю вінчиком-так краще відчуваю текстуру.
5. Змазуємо :1-ий корж + крем + сливову массу. 2-ий корж + крем + обсипання.
6. Даємо трохи \»відпочити\» тістечкам і нарізаємо на порційні шматочки.
З ароматним чайком, та в гарній кампанії … Супер!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*