Інгредієнти:
Для тіста:
борошно-250 грам
масло — 100 грам
цукрова пудра — 150 грам
яйце — 2шт
пакетик розпушувача
какао — 2 столові ложечки
Для начинки:
6 білків
цукрова пудра або цукор — 150 г
кокосова стружка — 70 грам
Для крему:
6 жовтків
борошно — 2столові ложечки
крохмаль — 2 столові ложечки
молоко — 500мл
вершкове масло — 100г
цукор — 250грам
коньяк -30 мл (можна і більше :))
Спосіб приготування:
1. Борошно з цукром і маслом розтерти до стану хлібних крихт, додати трошки збите яйце, розпушувач, какао. Замісити тісто. Прибрати все це в холодильник приблизно десь на 30 хвилин
2. Приготувати начинку. Збити білки разом з цукровою пудрою до стійких піків, додати кокосову стружку, обережно перемішуючи.
3. Тісто розділити на дві частинки. Змастити деко олією, викласти одну частинку тіста, зверху начинку, накрити решту тістом. Випікати в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин.
4.Пріготовити крем. У молоко всипати цукор, закип\’ятити. Яйця трохи збити, всипати крохмаль і борошно тонкою смужкою, постійно розмішуючи. Влити в суміш трохи гарячого молока, перемішати, після цього з\’єднати з молочком, що залишилося, нагрівати на маленькому вогнику, постійно помішуючи, до загустіння. Остудити, збивати міксером, додаючи масло і коньяк
5. Готовий торт покрити з усіх боків кремом
6. Прикрасити за бажанням. У мене какао.
Приємного чаювання!