Інгредієнти:
Для тіста:
0,5кг. картоплі,
0,5 скляночки молока,
3 шт. яєць,
3-4 столові ложечки борошна,
2 столові ложечки вершкового масла,
сіль за смаком.
Для начинки:
500 гр. грибів,
1 шт. цибулина,
1 шт. морква,
рослинна олія для смаження.
Для прикраси:
2 помідори, сир, зелень кропу, а також петрушки, 5-6 відварених грибів.
Спосіб приготування:
Картоплю очистити і варити в підсоленій воді до повної готовності. Протерти його через ситечко, додати гарячого молока, вершкове масло, борошно, 2 яйця і замісити тісто.
Приготувати начинку.
Гриби повністю відварити, відкинути на друшляк.
Кілька грибів залишити для прикраси, решту пропустити через м\’ясорубку. Моркву і цибульку очистити, вимити.
Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на терочці і разом з грибами обсмажити на рослинному маслі, посолити.
Напіврідке тісто розділити на чотири частини. Вологими руками викласти на змащену олією сковороду рівним шаром одну частину картопляного тіста.
На неї 1/3 фаршу, зверху картопляне тісто, нього знову начинку і так далі. Верхній шар повинен бути картопляний.
Залишилося яйце збити, змастити верх торта. Запекти торт в духовці до рум\’яного кольору.
Готовий торт посипати тертим сиром. Подавати теплим. Прикрасити шматочками помідорів і нарізані пластинками грибами, посипати зеленню.