Інгредієнти:
Для тіста:
1375 г муки, 300 грам цукру, 1/8 літри свіжовичавленого апельсинового соку, 1 столова ложечка тертої апельсинової цедри, 200 г рослинного маргарину, 4 яйця, 2столові ложечки лікеру. Для глазурі: 1 яєчний білок, 150 — 200 грам цукрової пудри. Для прикраси: льодяники, мармелад, нарізаний кружечками апельсин.
Спосіб приготування:
У миску налити 150 г води, додати всі компоненти для тіста і ретельно перемішати. Бісквітне тісто викласти у змащену жиром формочку і випікати 60 — 70 хвилин в попередньо розігрітій десь до 190 ° духовці. Яєчний білок змішати з цукровою пудрою, можна додати харчовий барвник, викласти в кондитерський мішечок і прикрасити пиріг, як показано на фото.
Якщо у вас домашнє свято: поставте в середину пирога свічку. Прикраси треба прикріпити до пирога за допомогою глазурі, як показано на фото.
Навколо пирога викласти кружечки апельсина. Кожен гість зможе за своїм бажанням збризнути свій шматок пирога свіжим апельсиновим соком.