Яблучний штрудель

Яблучний штрудель

Головна » Випічка » Яблучний штрудель
Яблучний штрудель

Інгредієнти:
7-8 міцних яблук, 250 грам муки, 100 мілілітрів теплої води, 70 грам мигдалю, 80 грам родзинок, 1 яйце, 2 або 3 столових ложечки рослинної олії, 30 грам панірувальних сухарів або бісквітної крихти, 100 грам вершкового масла, 50 грам цукру, чверть чайної ложки кориці, 1 жовток, 2 столових ложечки молока, сік половини лимона, щіпка солі.

Спосіб приготування:
Духовку розігрійте до 220 градусів. Просійте муку, зробіть у ній поглиблення. У поглиблення влийте 1 столову ложечку рослинної олії, збийте яйце, додайте щіпку солі, воду і замісіть тісто. Розділіть тісто на дві частини. В одну додайте ще 1 столову ложку рослинної олії, з\’єднайте з другою частиною і знову вимісіть. Скачайте кулю, полийте залишившимся рослинним маслом, накрийте тісто мискою і залиште на півгодини. Яблука почистіть, наріжте тоненькими часточками, після цього збризніть лимонним соком. Подрібніть мигдаль, родзинки, облийте окропом. Велике бавовняний рушник присипте борошном, розкачайте на ньому дуже тонко тісто, змастіть його вершковим маслом. Присипте тісто сухарями або печивом. На сухарі викладіть рівномірно яблука, родзинки, мигдаль. Присипте цукром, змішаним з корицею, зверху покладіть кубики вершкового масла. За допомогою рушника скрутіть штрудель ковбаскою. На змащене маслом і присипане борошном деко покладіть штрудель швом вниз. Змастіть його сумішшю з жовтка з молоком і після цього випікайте 40 хвилин. Під час випікання, ще 2-3 рази змастіть штрудель жовтково-молочною сумішшю.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*