
Жовтобока красуня-диня цілком здатна стати головним інгредієнтом в рецепті холодного супу. Звичайно ж, я більше віддаю перевагу готувати таке блюдо, як яловичину в духовці, але тим не менш, суп теж дуже смачний.
Для приготування супу з іспанським мотивами «Донна диня» потрібно: 1 диня (1,5 кілограма), 2 огірки, 200 г сиру «Філадельфія», зубчик часнику, 250 мл овочевого бульйону, 30 грам оливкової олії, половинка лайма, мелений перець, сіль, гілочки м\’яти.
Приготування:
1. Очистіть диню від шкірки і насіння. Третину м\’якоті наріжте кубиками, решту разом з вершковим сиром, очищеними огірками, часником, овочевим бульйоном і вичавленим з лайма соком відправте в блендер. Зробіть з цих інгредієнтів пюре. Охолодіть його.
2. Викладіть нарізану кубиками м\’якоть дині в порційні тарілки. Залийте приготовленим фруктово-сирним пюре, приправте за смаком, декоруйте м\’ятою. На додаток до супу подайте хрусткі грінки. А оскільки в Іспанії в ролі супутника дині виступає хамон (окіст), подайте до супу ще і шинку.