Шурва (Шурпа)

Шурва (Шурпа)

Головна » Перші страви » Шурва (Шурпа)
Шурва (Шурпа)

Інгредієнти:
З розрахунку на 3-4літрову каструлю:
Баранина-1/3кастрюлі (краще на кісточці)
Морква-2-3шт.средніх (у мене три трохи менше середніх)
Цибуля-2-3шт.средніх (я взяла 2чуть більших середнього)
Перець болгарський-2сред. або 1 великий
Помідори-2шт.средніх
Картопля по 1 невеликій на порцію
Щіпка зіри
Щіпка червоного перцю
Зелень (базилік-узбецька назва «Райхан», петрушка, кріп)
Часник

Спосіб приготування:
Баранину довести до кипіння, пару хвилин проварити злити перший бульйон (я так готую незалежно від страви і м\’яса, завжди зливаю перший бульйон, якщо ви не зливаєте, просто зніміть піну).

Додаємо моркву (в оригіналі повинна бути цілою (тоді раджу взяти не велику по одній штучці на порцію, я ж ріжу великими шматками, одну моркву на дві — три частини), цибуля, помідори-цілком, перець-порізаний на смужки (можна різати як любите ви), варити на повільному вогні під кришкою години півтори.

Але: помідори вийняти хвилин через 15после закипіння бульйону остудити, натерти на тертці без шкірки (тобто сделать томат можна в блендері), по закінченні півтори години додаємо картоплю-цілком, коли картопля буде майже готова додаємо томат з помідором, часник, спеції, солимо за смаком, ще через 5хв. зелень, даємо прокипіти хвилину і вимикаємо.
Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*