Риба по-французьки в білому вині

Риба по-французьки в білому вині

Головна » Риба і морепродукти » Риба по-французьки в білому вині
Риба по-французьки в білому вині

Французька кухня дуже різноманітна: в кожній із провінцій є свої власні секрети. Всі французи сходяться лише в одному: вони надзвичайно люблять морепродукти. Приготування риби — справа нехитра. Але повністю відтворити блюдо високої кухні — це завдання для справжніх професіоналів. Не шкодуйте часу — повторіть цей рецепт, і це незвичайне рибне блюдо стане, скоріш за все вашим кулінарним досягненням.

Для приготування риби по-французьки підготуйте:
— 1кг тріски або морського окуня;
— 1кг дрібної картоплі;
— 1 невелику цибулину;
— 15г вершкового масла;
— 100г шампіньйонів;
— Чверть лимона;
— Петрушка;
— Пів склянки білого сухого вина;
— Сіль.

Для соусу знадобиться:
— Півтори ложки борошна;
— 2 скл. рибного бульйону;
— 35г вершкового масла і трохи солі.

А щоб приготувати льезон треба:
— Яєчний жовток;
— Пів склянки вершків або молока;
— 25г вершкового масла.

Для початку почистіть рибу і добре її промивши наріжте на порційні шматки. З голів риби варимо рибний бульйон.

Печериці чистимо, обрізаємо ніжки, а шапочки гарненько промиваємо і просушують на серветці. Викладаємо печериці в каструльку, додаємо маленькі шматочки вершкового масла і зверху скроплюємо соком чверті лимона. Заливаємо це все водою, накриваємо кришечкою і варимо на дуже повільному вогні до повної готовності.

Картоплю чистимо і варимо до повної готовності в підсоленій воді.

Змащуємо сотейник маслом, потім викладаємо цю рибу, зверху посипаємо цибулею і подрібненою зеленню петрушки. Заливаємо бульйоном на третину висоти риби, солимо і, накривши кришкою, варимо до готовності на ледве помітному вогні.

Для приготування білого соусу треба процідити рибний бульйон, додати до нього сік від печериць і біле вино і все це прокип\’ятити.
Для льезона збиваємо жовток, додаємо молоко або вершки і змішуємо з розтопленим вершковим маслом. Вливаємо його акуратно в соус.

Викладаємо всю цю рибу на тарілочки, зверху розкладаємо печериці, поруч картоплю і поливаємо все білим соусом.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*