Будь-які закуски є одними з найголовніших страв нашого раціону. Не так давно, в середині 19 століття, без закуски ніхто не мав права приступити до основної страви. Салати грали роль аперитиву, адже перед трапезою необхідно спочатку підготувати наш організм. Салат є легкою їжею, але він викликає рясне виділення шлункового соку в шлунку, який і перетравлює їжу. Саме тому так важливі холодні закуски в нашому раціоні.
Звичайно, час йде. Щось змінюється, а щось залишається незмінним. Безумовно, порядок прийому їжі сильно змінився з тих часів, все порушилося і ми стали вживати в їжу все підряд, не думаючи про те, що і як правильно потрібно вживати. Але, не дивлячись на це, салати нікуди не зникли, а як і раніше залишаються одним з найпоширеніших видів страв. Зараз в світі існує безліч різних салатів. Різноманітність їх приголомшує. Фруктові, м’ясні, овочеві, рибні. З них гарячі, холодні, солодкі, кислі, гострі.
У деяких кухнях світу є настільки складні салати, що готуються вони годинами і навіть десятками годин. Ми ж пропонуємо Вам дуже простий у приготуванні, легкий салат на швидку руку з консервованого тунця. Ця закуска готується протягом п’яти хвилин і не вимагає особливих витрат. Швидкий, легкий і смачний салат порадує Вас, Ваших близьких і гостей. Подайте салат на будь-який стіл і через кілька миттєвостей від нього не залишиться й сліду.
Інгредієнти на 4 порції:
1 упаковка листя салату
2 помідори
1 свіжий огірок
1 болгарський перець
2 банки консервованого тунця
0,5 банки консервованої кукурудзи
майонез
Салат швидкий готується пошарово:
На широкий неглибокий салатник викладаються листя свіжого салату. Після цього потрібно нарізати свіжий огірок тонкими кружечками і викласти на укладені листя салату. Наступним інгредієнтом послужать помідори. Томати середнього розміру також необхідно нарізати тоненькими кружальцями і рівним шаром викласти на шар з огірків. Далі нарізається болгарський перець тоненькими кільцями. Для цього салату краще вибирати червоний болгарський перець, так як його смак більш яскраво виражений і сам по собі він солодкий, що додасть вашому салату на швидку руку трохи пікантності. Поверх шару з болгарського перцю, викладається консервований тунець з банки, який потрібно попередньо розім’яти і подрібнити виделкою. Шар необхідно розрівняти. Потім, на тунця викладається шар консервованої або вареної кукурудзи. Шар розрівнюється і зверху промащується або навіть проливається майонезом. Смачний салат на швидку руку готовий. Залишилося тільки прикрасити майонезну шапку дрібно нарізаним кропом і подати на стіл.
Прості салати на швидку руку давно захопили наші столи, так як не завжди є багато часу на приготування їжі і часом необхідно зробити блюдо швидко і смачно. Це і послужить головною перевагою даного салату. Крім того, цей салат можна вважати літнім і навіть дієтичним. Інгредієнти салату не містять важких амінокислот і з’єднань, які будуть довго розщеплюватися. Він низькокалорійний і дуже легкий.
Ще однією перевагою салату буде те, що овочі не піддаються термічній обробці, а це значить, що всі вітаміни і поживні речовини дійдуть до Вашого організму в цілості й схоронності. Крім того, консервована риба, особливо тунець, багатий великою кількістю білків і вітамінів навіть в консервованому стані. Ще рибне м’ясо славиться дуже незначним кількістю жиру. Саме тому м’ясо риб вважається дієтичним.