Для приготування цієї салату потрібні наступні інгредієнти:
-
1 банка консервів у власному соку або в олії;
5 варених курячих яєць;
100 грамів сиру;
1-2 цибулини (попередньо замариновані);
3-4 моркви;
оцет;
майонез.
Салат цей без цибулі практично неможливо уявити, але зате якщо замість звичайного ріпчастої цибулі використовувати маринований, можна отримати досить цікавий і оригінальний смак давно звичної всім страви. Лук для Мімози слід попередньо замаринувати в оцті, розведеному кип’яченою водою у співвідношенні 1: 1 і залишити на кілька годин.
Цього часу має вистачити для того, щоб відварити і остудити морква і яйця. Що стосується останніх, в них обов’язково слід відокремити білок від жовтка, оскільки вони будуть використовуватися в різних шарах рецепта салату Мімоза з маринованою цибулею.
Консервована риба для салату нарізають дрібними шматочками або розминається виделкою до консистенції кашки. Далі всі інгредієнти укладаються шарами. У якості нижнього шару укладаються консерви, потім маринована цибуля, морква, яєчні білки, сир і жовтки. Кожен шар в обов’язковому порядку промащується майонезом.
Як бачите, рецепт салату Мімоза з маринованою цибулею досить простий у приготуванні. Але незважаючи на це, завдяки своєму чудовому смаку і відмінному зовнішньому вигляду, він може стати справжньою окрасою будь-якого святкового столу.