Інгредієнти:
тісто
4 яйця
250 г. цукру
масло або маргарин 100г
молоко 5 ст ложок
сода 0,5 ч.л.
борошно 4 стакан
крем
Згущене молоко варене 1 банку (сама варила 2:00)
масло вершкове 200г
мед 4 ст л
коньяк 1 ст ложка
ванілін
волоські горіхи 150г
Спосіб приготування:
Розтерти масло і цукор, додати яйця, борошно, молоко і соду.
Тісто замісити. Виходить м\’яке, ледве прилипає до рук.
Тісто розділити на 5 частини і прибрати в холод на 1-1,5. Розігріти духовку.
Застигле тісто натерти на тертці ( можна пропустити на м\’ясорубці) я робила в комбайні з насадкою ніж. Ставте в духовку. Періодично відкривати і перемішувати що б крихти не прилипли один до одного.
Готувати до світло золотистого кольору.
Готову крихту висипати в глибоку миску.
Так само робимо з рештою тіста.
Крем — Розм\’якшене масло добре збити, додати по ложці згущоне молоко + мед + коньяк і ванілін. Все добре збивати. Подрібнити горіхи.
У миску до крихт додати горіхи і крем.
Двома ложками все дуже добре перемішати, так щоб кожна покрилася кремом.
Масу перекласти в форму і з усією силою утрамбувати.
Прибрати в холодильник на ніч, в мойом випадки на 5:00. Прикрашати чи ні, справа ваша.