Торт «Зоряний»

Торт «Зоряний»

Головна » Торти і тістечка » Торт «Зоряний»
Торт «Зоряний»

Інгредієнти:
Для рознімної форми діаметром 23 см.

Для білого бісквіта:
Борошно — пів склянки + для присипки
Розпушувач — 1 ч. ложечка
Яйця — 4 шт.
Цукор дрібнозернистий — 100 м.
Цукор Ванільний — 1 пакет

Для шоколадного бісквіта:
Борошно — пів склянки + для присипки
Розпушувач — 1 ч. ложечка
Какао — 3 ст. ложка
4 яйця
Цукор дрібнозернистий — 100 м.
Ваніль — 1 пакетик

Для темної просочення:
Вода — пів склянки
Цукор — пів склянки
Кава дуже-дуже міцний (будь — розчинний або варений) — 100 мл.
1 ст.ложка апельсинового лікеру

Для світлої просочення:
Апельсиновий сік – пів стакана
Абрикосовий джем — 3 ст.ложечки

Для мусу:
8 ч.ложок желатину
400 г темного шоколаду
300 мл. вершків для збивання
3 яйця
апельсиновий і / або кавовий лікер — 2 ст.л.
50 гр. цукру

Формочка для печива у вигляді зірочки розміром близько 5 см.

Спосіб приготування:
До цього торту я приступала роки чотири — якось страшно було … Але ось прийшла і його черга …
Перший етап — бісквіти. В принципі, їх можна купити і готові, але не круглі, а квадратні. Але я вирішила не шукати легких шляхів і зробити все сама.
СВІТЛИЙ БІСКВІТ: Духовку розігріти до 180-200 градусів. Вистелити пергаментом невеликий аркуш для випічки (у мене приблизно 45 * 40 см), змастити маслом і присипати борошном. В миску просіяти борошно, розпушувач і ваніль.

Яйця розбити в досить глибоку каструльку, висипати цукор і збити на гарячій водяній бані до утворення досить густого білого крему. Це займає близько 10 хвилин. Знімть з вогню і збивайте ще 5 хв. Потрібно врахувати, що обсяг дуже сильно збільшується, тому ємність краще брати з запасом. Акуратно змішати яєчний \»крем\» з борошном. Вилити на аркуш. Розподілити таким шаром, щоб при випічці вийшов бісквіт товщиною сантиметр – півтора. Поставити в розігріту духовку. Випікати до готовності, близько 10 хвилин. Накрити рушником, остудити. Перевернути, зняти пергамент.
ТЕМНИЙ БІСКВІТ: Випікається аналогічним чином, тільки з борошном разом просівається і какао.

Збірка:
На світлий бісквіт поставити кільце від рознімної форми, обережно продавити для отримання контуру і ножицями вирізати коло. Формочкою для печива вирізати з цього кола 7 зірочок і з залишеного бісквіта — ще 1 зірочку.
З темного бісквіта вирізати смуги, ширина яких дорівнює висоті форми, загальна довжина повинна дорівнювати діаметру форми. На цих смужках рівномірно вирізати 8 зірок.
Пекарським папером вистелити дно форми і бічні стінки. Змастити маслом.
Зірочки з темного бісквіта вставити в порожні місця на білому бісквітному колі. Коло акуратно помістити у форму. Світлі зірочки вставити у відповідні місця на темних смужках. Смужки акуратно викласти по стінках форми.

Шоколадний мус:
Розтопити шоколад з невеликою кількістю вершків.
Желатин залити пів стакана води і залишити набухати. Залишити на слабкому вогні.
Білки відокремте від жовтків. Білки збийте. Жовтки збивайте з цукром. Охолоджені вершки також збити до стійкого стану.
Змішати жовтки, шоколад, желатин, лікер. Ввести збиті вершки, змішати. Коли мус почне злегка застигати, акуратно помішуючи, ввести збиті білки.
Перелити мус в форму і розрівняти поверхню. Виставити на холод. Приблизно через годину поверх мусу розподілити залишки шоколадного бісквіта. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.

Вранці приготувати два просочення:
КАВОВА: Воду закип\’ятити з цукром до розчинення крупинок. Охолодити. У сироп додати каву і лікер.
Апельсиновий: Апельсиновий сік прогріти з джемом до його розчинення. Охолодити.

Вийняти торт з форми. Акуратно, за допомогою пензлика просочити коричневий бісквіт кавовим просоченням, світлий — апельсиновим.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*