Торт "Лимонник"

Торт \»Лимонник\»

Головна » Торти і тістечка » Торт \»Лимонник\»
Торт "Лимонник"

Інгредієнти:
маргарин — 150 грам
яйця — 3 штуки
цукор — 1 стаканчик
кефір (бифидок) — 1 стаканчик
сода — 1 чайна ложечка
борошно (приблизно 200-300 гр)

Начинка:
лимони — 2 штучки
цукор — за смаком

Крем:
масло вершкове — 180 гр. (Пачка)
згущене молоко — 3/4 банки

Спосіб приготування:
Маргарин розтоплюємо на повільному вогні. Поки він у нас топиться розтираємо яйця з цукром. Потім вливаємо по чучуть маргарин, при цьому постійно помішувати. Додаємо кефір і борошно — щоб тісто в результаті набуло правильної консистенції густої сметани. Все добре вимішуємо до однорідності. Я для швидкості вимісив міксером, додавши туди соду і ще раз перемішуємо.

  Торт \"Метелик\"

Виливаємо тісто у формочку і випікаємо як звичайний корж хвилин 25. Ви орієнтуйтеся на свої духовки, духовка повинна бути помірно гарячою. Я печу в чудо-печі, тому не можу сказати яка температура.

Поки печеться наш корж робимо начинку і крем.
Для начинки: лимони вимити, порізати і вибрати кісточки, потім пропустити все це через м\’ясорубку. Додаємо цукор за смаком.
Крем: збиваємо пачку розм\’якшеного масла вершкового зі згущеним молоком. Пару ложок крему відкласти в сторону.
Наш корж випікся, ми його Остуджуємо і вибираємо всю внутрішню частинку так, щоб в результаті від нього залишилися тільки дно і краї. Виходить як би \»чаша\».

  Торт \"Ніжність\"

Тепер цю \»чашу\» змащуємо зсередини (дно і краї) кремом.
В решті крем викладаємо на подрібнену бісквітну крихту і потім ретельно все перемішуємо. Відкладений крем ми поки не чіпаємо.
Приступаємо до збірки нашого торта. У \»чашу\» викладаємо половинку начиночки, а вот зверху половиночку бісквітної-кремової маси, повторюємо, тобто начинка — бісквітна-кремова маса.

І останній штрих: обмазуємо наш тортик відставленим кремом і прикрашаємо на свій розсуд. Я прикрасив моченою брусницею і трохи полив лимонним соком від начинки.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*