Кекс "Сирний смак"

Кекс \»Сирний смак\»

Головна » Випічка » Кекс \»Сирний смак\»
Кекс "Сирний смак"

Інгредієнти:
350 гр. борошна
250 гр. сиру
1 столова ложечка сметани
3 яйця
щіпка солі
200 гр. маргарину
200 гр. твердого сиру + 50 гр. для посипання
100 гр. бринзи
100 гр. адигейського сиру
сіль за смаком
трохи рослинного масла для змащування форми

Спосіб приготування:
Сир треба протерти через ситечко і змішати зі сметаною.
Сир натерти на тертці, додати до сирної маси.
Бринзу і адигейський сир розкришити в суміш руками (до речі, якщо у вас немає якогось із цих сирів, то можна просто взяти 200 гр. якогось одного).
Розтопити маргарин, остудити.
Яйця збити з дрібкою солі.
Додати яйця в сирну суміш, розмішати, влити охолоджений маргарин, поступово ввести в суміш просіяне через сито борошно.
Все перемішати, посолити за смаком (потрібно спробувати тісто, в сирах вже є сіль).
Форму для запікання потрібно змастити олією, викласти в неї тісто.
Зверху посипати сиром.
Розігріти духовку десь до 180 градусів.
Запікати кекс від 45 хвилин до 1 години 10 хвилин. Я запікала довго.
Щоб запобігти підгорянню сиру, як тільки він зарум\’яниться, накрити кекс фольгою.
Готовність перевірити дерев\’яною шпажкою (якщо вона суха, кекс готовий).
Дістати кекс з духовки, дати йому \»відпочити\» хвилин десять, після чого дістати кекс з форми.

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*