Інгредієнти:
Для бісквіта:
яєць — 6 штук
цукор-7 столових ложечок
борошно-7 з гіркою столових ложечок
порошок для тіста або 1 чайна ложечка соди
ванільний цукор.
Для крему:
400 гр. жирних вершків і 1 стаканчик цукру.
наповнювачі для рулету № 1
чорна смородина перетерта з цукром — 4 ст.л.
тертий шоколад-50 гр.
для рулету № 2
волоські горіхи — 100 гр. жарены і подрібнені.
трохи какао.
Спосіб приготування:
білки потрібно відокремити від жовтків.
жовтки збити разом з цукром до білої піни.
білки збити в круту піну і після цього з\’єднати з жовтками збиваючи міксером на 1-й швидкості.
обережно ввести муку, ваніль і порошок для тіста.
вилити на деко, попередньо рясно змащене маслом і присипане борошном.
випікати в духовці при 180 \» 20-25 хв.
зняти з деко на кулінарний папір і туго скрутити рулетом.
дати охолонути.
вершки збити з цукром.
рулет № 1 — намазати смужгу в центрі варенням, іншу площу вершками і завернути, змазати вершками весь рулет зверху і посипати тертим шоколадом.
рулет № 2 — покрити вершками і посипати горішками, завернути, замазати і посипати трошки какао і більше горішками.