Печиво до чаю

Печиво до чаю

Головна » Випічка » Печиво до чаю
Печиво до чаю

Інгредієнти:
250 грам маргарину
1 яйце
1/2 склянки кефіру
3/4 скляночки цукру
0,5 чайної ложечки соди, политої оцтом
борошно (приблизно 3-4 склянки)
варення
100 г шоколаду або шоколадна глазур

Спосіб приготування:
Розтопити 250 грам маргарину. Додати цукор, яйце, кефір, соду. Все добре перемішати. Поступово, вимішуючи, додаємо борошно. Тісто має бути пружним, але не твердим.

Ділимо тісто на дві рівних частини.
Одну частинку розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0,5 сантиметрів. Зверху намазуємо варенням. Я використовувала малиново-порічкове з додаванням цедри лимона. Випічка виходить дуже ароматною. Закочуємо рулетом і защипуємо краєчки, щоб варення не вилізало.
Другу частину тіста також розгортаємо, але викладаємо на нього сливово-шоколадне варення. Теж звертаємо рулетом.
Обидва рулети викладаємо на деко, на папір для випічки.

Ставимо в добре розігріту духовку (4 рівень) до утворення рум\’яної скоринки.
Готові рулети, ще гарячими розрізаємо на шматочки шириною 1,5 см.
Викладаємо на блюдо. Даємо охолонути.
Потім розтоплюємо на водяній бані шоколад або робимо традиційну глазур. Цукор перемелюємо на цукрову пудру.
Рулет в якому шоколадне варення, поливаємо шоколадом.
Рулет з малиновим варенням посипаємо цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*