Інгредієнти:
3 яйця,
1 стаканчик цукрової пудри,
0.5 стаканчика молока
0.5 стаканчика раст. масла
1,5 чайної ложечки пекарского порошку
1 стаканчик борошна (або трохи більше — тісто має бути як густенька сметана)
цедра 0.5 лимона або 2 чайних лолежчки какао (на вибір).
Спосіб приготування:
Білки треба відокремити від жовтків.
Жовтки потрібно буде розтерти з двома столовими ложечками пудри, додати молоко, масло, борошно, пекарський порошок. Все добре змішати.
Білки збити в міцну пінку і поступово ввести їх в тісто, перемішувати ложкою — не міксером.
Трохи тіста відкласти і додати какао. Якщо використовуєте лимонну цедру, просто додайте її до жовтків, на початку замішування тіста.
Форму треба змастити маслом, після цього обсипати борошном, викласти біле тісто, додаючи потроху темне.
Пекти тільки в гарячій духовці 200 град. протягом 15 хв, потім на маленькому вогні 25-30 хвилин (до готовності). Духовку не відкривати перші 25 хвилин.
Цей рецепт для форми 23см, з отвором. Кекс дуже добре піднімається, в готовому вигляді — повітряний, легкий і в розрізі симпатичний.