
Інгредієнти:
250 грам м\’якого масла
250 грам цукру
1 пакетик ванільного цукру, краще бурбон
4 яйца
400 грам борошна
100 грам крохмалю
1 щіпотка солі
100 мілілітрів молока
1 пакетик розпушувача
30 грам какао-порошка
1 столова ложечка цукрової пудри
Спосіб по приготуванню:
Масло збити до консистенції крему, поступово додати цукор і ванілін, яйца збити в пінку, окремо висипати борошно, пекарський порошок і сіль, додати молоко, збиваючи в піну. Добавити яєчну масу, потім все добре вимісити.
Половину тіста викласти у форму, бажано з дірочкою по середині. До частини тіста, що залишилась додати какао-порошок. Викласти темне тісто на світле і за допомогою виделки вималювати спіралі, щоб вийшов мармуровий малюнок.
Кекс поставити в заздалегідь прогріту до 180 град. духовку, після цього випікати приблизно одну годину, перевірити за допомогою зубочистки на готовність. Потім охолоджений кекс, посипати цукровою пудрою.