інгредієнти:— 100 г нешліфованого бурштину (поза Калінінградській обл. Частіше продається в намисті);— 0,5 л горілки або розведеного спирту. Спосіб приготування:Вимитий і просушений бурштин засипати в ємність і залити горілкою. Настоювати не менше 2-х тижнів.У першу добу горілка стала каламутною, неприємного жовтуватого відтінку. Після 2-х тижнів настоянка потемніла, а й помутніла.Але який при цьому виявився аромат! Запах спиртного губився в смолистом ...
Далі »Напої
Гарячий шоколад з коньяком
інгредієнти:цедра цитрусових (н-р, шкура мандаринів) — грамів 30-50гвоздика — грамів 5-10 (пару бубочек))ванільний цукор, кориця — грамів по 5 (щіпку)молоко — грамів 400-500коньяк — 30-70 гр (хто як любить, я виливаю всього кришечку)какао-порошок (бажано Несквік) Спосіб приготування:молоко підігріти, перевести на маленький вогоньдодати корицю, ванільний цукор і гвоздикузалишити хвилин на 5-7 варитисявилити в чашку, додати коньяку і какао-порошок
Далі »Тепле вино з прянощами
інгредієнти:2 пляшки (по 750 мл) фруктового червоного вина2 неочищених апельсина8 бутонів гвоздики3 столові ложечки коричневого цукруочищений і подрібнений шматочок свіжого імбиру шириною 5 см1 паличка кориці0,5 чайної ложечки свіжонатертого мускатного горіха Спосіб приготування:Вилийте червоне вино у велику каструлю.Вставте гвоздику в апельсини. Потім розріжте кожен апельсин на четвертинки і покладіть в каструлю разом з цукром, імбиром, корицею і мускатним горіхом.Нагрійте вміст ...
Далі »Гарячий шоколад з вином «Джон Нотт»
Інгредієнти:425 мл рубінового портвейну50 г дрібно поламаного темного плиткового шоколаду (не менше 70% какао)75 г цукрової пудри (за смаком)1 чайна ложечка кукурудзяного борошна Спосіб приготування:Потрібно змішати всі інгредієнти в каструлі з самим товстим дном — круглим віночком.Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.Дайте трохи охолонути, а потім розлийте по маленьких склянках для аперитиву.
Далі »Молочно-кавовий лікер (варіант)
інгредієнти:— 1л молока— 2ст цукру— 5 жовтків— Трохи шоколаду в порошку— 250мл. спирту або 500мл горілки Спосіб приготування:Разтереть жовтки з 1 стаканчимком цукру до білого кольору, Молоко змішуємо з 1ст.цукру і на вогонь, молоко треба завжди помішувати віником, коли молоко починає кипіти додати жовтки і добре мішати щоб жовтки не зварилися. Додати шоколад. щоб добавити колір. Після цього зняти з ...
Далі »Ігриста сангрія
Інгредієнти:Пляшка 0,75 сухого білого винаМінеральна водичка з газом і апельсиновим смаком, льодяна — 300 мл.Нектар персиковий — 300 мл.Лікер куантро — 100 мілілітрівПерсики 3 штукиЧерешня без кісточки — 150 гр.Лід з морозилки Спосіб приготування:Миємо та нарізаємо фрукти часточками, засипаємо в глечик. Додаємо лід.Заливаємо фрукти вином, додаємо нектар, мінералку і лікер. Перемішуємо.Розливаємо у склянки, подаємо з коктейльними трубочками.
Далі »Сніжне Різдво
Інгредієнти:1 л молока200 г білого шоколаду (натертого)2 неочищених шматочка апельсина4 злегка розім\’ятих бутони гвоздики2 злегка розім\’ятих палички кориціщіпка свеженатертого мускатного горіха75 мл лікеру «Grand Marnier», «Cointreau» або будь-якого іншого апельсинового лікеру125 мл густих вершків для збиванняапельсинові цукати і тертий білий шоколад для прикраси Спосіб приготування:Покладіть молоко, шоколад, апельсин і спеції в каструлю, доведіть до кипіння, перешкодьте.Збийте вершки плоским маленьким круглим ...
Далі »Кавовий коктейль
Інгредієнти:на 1 склянку коктейлю1 чайну ложечку розчинної кави1 чайну ложечку цукруморозиво (до половини склянки)кілька крапель лікеру (Шерідан, бейліз) або коньяку Спосіб приготування:в склянку з морозивом додати каву і цукорложкою розтирати до розчинення кавидолити склянку водою, перемішати і додати лікер або коньякПодавати з льодом, а також з соломинкою
Далі »Пунш з чаєм
Інгредієнти:500 мл свіжозавареного гарячого чаю4 ст. л. коньяку4 ст. л. темного рому4 тонкі смужки лимонної цедри12 бутонів гвоздики2-3 чайних ложечки меду (за смаком)2 кусочки лимона для прикраси Спосіб приготування:Перемішайте в каструлі чай, коньяк, ром, цедру лимона і мед.Не доводячи до кипіння, потримати напій на середньому вогні протягом 5 хвилин.Повністю зняти з вогню і після цього дати настоятися протягом 5 хвилин.Розлийте ...
Далі »«Вишнева» горілка
Інгредієнти:3 бутилки горілки по 0,5 літра2 кг вишні
Далі »