Для приготування істинно українського борщу з м\’ясом і пампушками, ви повинні підготувати наступний набір інгредієнтів:
— Півкілограма м\’яса;
— 300г картоплі;
— 200г свіжої капусти;
— 80г буряків;
— 80г томатної пасти;
— 40г свинячого жиру;
— По 80г цибулі і моркви;
— 2 зубки часнику;
— 40г сметани;
— Спеції і зелень за смаком.
Для пампушок потрібно:
— 400г борошна;
— 140г води;
— 20г цукру;
— 15г солі;
— 100г вершкового масла;
— 12г свіжих дріжджів.
І для часникового соусу вам знадобиться:
— 40г рослинної олії;
— 5 зубків часнику;
— 80г води.
Приготуйте м\’ясний бульйон. М\’ясо наріжте, а рідинe відцідіть. У киплячий бульйон покладіть нарізану маленькими кубиками картоплю, а через кілька хвилин дрібно нарізану капусту і варіть близько 20 хвилин. Протушкуйте на сковороді порізаний буряк з томатним соусом. Моркву і цибулю трохи підсмажте, і додайте все це в бульйон і варіть до готовності. У самому кінці додайте подрібнений часник і зелень. Зніміть все це з вогню і дайте настоятися півгодини. При подачі на стіл, додайте в тарілки порізане м\’ясо і сметану.
Щоб приготувати пампушки, замісіть тісто з борошна, цукру, вершкового масла, солі та замочених в теплій воді дріжджів. Сформуйте маленькі пампушки і викладіть їх у форму для випікання. Зачекайте поки вони підростуть, змастіть їх жовтком і випікайте в розігрітій духовці.
Також до них подайте часникову заправку, для якої змішайте подрібнений часник, масло і воду.
Ситний український борщ з пампушками готовий.