Розсольник

Розсольник

Головна » Перші страви » Розсольник
Розсольник

Спосіб приготування:
Дні солоних огірків в Макдональдсі! :))))))) Жарт :)
Але огірків я купив багато, щільних, хрустких, бочкових. По-справжньому солоних :) На ринку, не на центральному, на маленькому, що біля будинку. Там же купив два цілком пристойних шматка телятини. Один з кісткою, це була лопатка, другий — вирізка.

Вирізку чіпати не став, відклав. А ось шматок з кісткою уклав в казан, до нього додав дві чищені морквини і велику цибулину — цілком, перцю запашного і гострого — горошком, пару лаврових листків. Залив холодною водою і на вогонь — для отримання бульйону. Варив довго, години дві з половиною. Як пахне варена яловичина пам\’ятаєте? Не пам\’ятаєте? Даремно … Аромат вареного м\’яса, аромат бульйону … І сказати-то більше нічого — насичено, дуже навіть, я б сказав — що надзвичайно насичено … Томно і ароматно :)

У будинку, до речі, в цей момент знаходитися неможливо, бо дуже хочеться їсти, постійно.
Бульйон готовий — насичений оранжево-золотистий, ароматний до тремтіння, до спазмів у голодному шлунку, до помутніння розуму. З нього я вилучив моркву і цибулину, процідив. Вийшло ще чарівно.

У готовий бульйон заклав попередньо вимиту і гарненько ошпарену перловку. Хвилин через п\’ятнадцять — картоплю кубиками і злегка обсмажені скибочки морквини і цибулі — для смаку основного, на додаток до смаку бульйону … На повільному вогні варив майбутній суп ще трохи.
На сковороді спасерувати натерті солоні огірки, разом з томатами у власному соку, які порубав довільно. Вийшла насичена темно-червона маса з явним огірковим ароматом. Власний сік томатів і огірків теж пішли в заправку :) Вийшло ще краще і насиченіше.

Огірки з томатною заправкою були благоговійно занурені в казан з овочами, перловкою і бульйоном. І як фінал — м\’ясо, що варилося — нарізане великими кубиками. Хвилини три на повільному вогні все це прогрілось. Після ще хвилин десять нехай постоїть — без вогню …

Отже розсольник був готовий, густий, наваристий, ароматний. У тарілку ще неодмінно додаємо сметани, розбовтуйте її ложкою, розсольник стає вершково-помаранчевим. Боги! Яловичий бульйон в поєднанні з гостротою справжніх солоних огірків, та зі сметаною, та з м\’ясом, а перловка і картопля на фоні — це повноцінні компоненти, які хвацько підкреслюють і відтіняють смак.

Я не знаю чому це так смачно, але це вище нашого розуміння і надзвичайно смачно :) Їли по кілька тарілок. Чарівний суп — розсольник.

Смачного!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*