0d43cf0f62390acc6a5106f14927143d

Ліниві вареники з сиром. Покроковий рецепт з фото!

Головна » Другі страви » Ліниві вареники з сиром. Покроковий рецепт з фото!

Сучасний ритм життя не завжди дозволяє господиням знайти час для кулінарної творчості, та й сил після робочого дня не так вже й багато. Але мало хто знає, що смачні і поживні домашні страви можна приготувати з мінімальними зусиллями і часовими затратами. Головне – знати їх рецепт, а також деякі технологічні тонкощі. Сьогодні наш жіночий журнал www.vako.com.ua пропонує Вам спробувати ліниві вареники з сиром і оцінити наш покроковий рецепт з фото.

Ліниві вареники з сиром. Рецепт з фото

Інгредієнти:
• 800 г сиру будь-якої жирності;
• 2 яйця;
• 4-4,5 склянки борошна (чайних гранованих);
• 0,5 склянки цукрового піску;
• 50 г вершкового масла або маргарину;
• Сметана, будь-яке варення, мед (довільна кількість).

Покрокова інструкція по приготуванню:
1. Щоб раціонально розподілити тимчасові витрати, насамперед ставимо на вогонь каструлю з водою (її обсяг прямо залежить від того, скільки вареників ви плануєте зварити – всі або тільки частину; каструлю наповнюємо на 2/3).

2. Після цього приступаємо до замішування тіста. Для роботи нам знадобиться досить велика миска, в якій спочатку перемішуємо яйця, сир, цукор, а потім поступово додаємо борошно.

Кількість борошна буде дещо більше заявленого, якщо сир занадто вологий, і трохи менше, якщо сухий і розсипчастий. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. В результаті наше сирне тісто не повинно вийти дуже тугим, але і не липнути до рук.

3. Коли тісто готове, відриваємо від нього невеликі шматочки і розгортаємо їх на борошні у вигляді ковбасок-джгутиків.

4. Кожен джгутик потрібно злегка розплющити пальцями і нарізати на невеликі шматочки по діагоналі.

5. Дочекавшись, коли вода в каструлі закипить, кладемо варити потрібну кількість вареників. Залишилися вареники можна покласти на невеликий рознос, посипаний борошном, і помістити в морозильну камеру для зберігання. Після повторного закипання води, вареники потрібно варити 10 хвилин.

6. Проціджуємо вареники за допомогою друшляка.

7. В окремій ємності розтопіть трохи вершкового масла або маргарину і змажте ним готові вареники. Розкладаємо готову страву по тарілочках і подаємо до столу з коханим джемом, медом, сметаною або вершками за смаком.

Ось і все, пройшло не більше 35 хвилин, а на столі стоїть смачний ситний вечеря, а в морозилці є його «недоторканний запас». Приємного апетиту!

Залишити коментар

Ваш email не публікується. Обовязкові поля позначені *

*