Закуска «Мімоза» зазвичай асоціюється з її основним інгредієнтом — консервованою рибою, але на цей раз ми пропонуємо вашій увазі крабовий салат Мімоза з крабовими паличками. Це та ж «Мімоза», але рибу ми замінюємо на крабові палички, а варені картоплю і моркву — на зелене яблуко. Отже, нам буде потрібно:
-
200 г крабових паличок;
5 яєць;
1 невелика цибулина;
2 зелені яблука;
сир твердий — 100 г;
майонез.
Попередньо потрібно відварити яйця і охолодити.
Цибулю порізати дрібними кубиками і, щоб він не надавав страві різкий запах, залити його окропом і залишити на 10 хвилин, потім воду злити.
Білки відокремити від жовтків і подрібнити на тертці.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на крупній тертці.
Палички порізати дрібними кубиками.
Сир натерти на дрібній тертці.
Щоб закуска добре виглядала на столі, потрібно взяти красиву глибоку салатницю і викласти всі інгредієнти шарами.
Самий нижній шар — крабові палички, зверху видавлюємо майонез «сіточкою».
Наступний шар — цибуля. Потім кладемо шар білків, змішаний з однією столовою ложкою майонезу. Новий шар — яблука, покриваємо їх майонезом. Присипаємо жовтком, знову злегка видавлюємо на нього сіточку з майонезу і посипаємо сиром.
Крабовий салат Мімоза з крабовими паличками менш калорійний, легкий. Шари і інгредієнти можна варіювати на ваш смак.