Головна » Перші страви (страница 4)

Перші страви

Розділ присвячений першим стравам

Кандяй мури

Кандяй мури

Інгредієнти: 1 курка 2 великі цибулини 3 зубчики часнику рослинна олія соєвий соус (кандяй) 2-3ст.л. сіль чорн.перец ягміні зелень (кінза, зел.лук) вода 1-1,5 л рис для каші Спосіб приготування: 1. Курку миємо, розділяємо на крила, ноги, грудки і тд. 2. Наливаємо в казан не багато масла, розігріваємо, смажимо курку, помішуємо. 3. Коли курка обсмажиться, піде сік, кидаємо цибулю, нарізану півкільцами. ...

Далі »

Сочевичний суп

Сочевичний суп

Інгредієнти:2 шматки м\’яса з мозкової кісточкою (700 або 800 г)2 середні цибулини3 стебла селери1 морква400 г сочевиціперецьсільлимонний сік з 1 лимона1 чайна ложка меленої зіри (кмин)зелень петрушкиолія для смаження Спосіб приготування:М\’ясо залити на 3/4 водою. Варити на середньому вогні, знімаючи піну.Цибулю і селеру дрібненько порізати, моркву натерти на самій крупній тертці.На сковороді підсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і ...

Далі »

Суп з коржем

Суп з коржем

Інгредієнти:400грамм м\’яса1 цибулина1 морква1 солодкий перець3ст.л томат пасти або помідорів у власному сокухмелі-сунелі, соль.барбарис.2 середніх картоплі100г рисурослинна олія1зубчик часникусметана.зелень петрушкиказан на 2 літри.500мл мацоні або кефіру, у мене кефір.1 чайна ложечка солі1 чайна ложечка1ч.л розпушувача1 яйце400г борошна, або більше2ст.л рослинної олії. Спосіб приготування:М\’ясо порізати шматочками, обсмажуючи на рослинному маслі, на вельми сильному вогні.Потім додавати дрібно нарізану цибулю і обсмажити, моркву ...

Далі »

Капусняк

Капусняк

Інгредієнти:1.2шт — Крильця качині (домашні);2.300гр. — Капуста квашена;3.4-5шт. — Картопля;4.200гр. — Пшоно;5.50 грамм — Сало;6.1-2 штуки — Цибуля ріпчаста;7.1шт. — Моркву;8.2зубка — Часник;9.400 грамів — Сметана;10.50 грамів — Томатна паста;11.3,5 л. — Вода;12.Лаврушка, перець запашний, перець чорний, базилік;13.Сіль. Спосіб приготування:1.Берем 2л води, солимо, кидаємо крильця і ставимо варитися бульйон.2.Чистимо картоплю, моркву, цибулю.3.Картоплю ріжим на чотири частини, цибулю дрібно кубиками, моркву ...

Далі »

Цибульний суп

Цибульний суп

Інгредієнти:3 середньої цибулини3 ст бульйону1 столова ложечка борошна3 скибочки хліба (сухарики)1 ст натертого сиру3-4 столових ложечки олії1,5 столова ложечка цукру1/4 ст білого винасіль, перець Спосіб приготування:Цибулю нарізаємо дрібно дрібно обсмажуємо в маслі, додаємо цукор, борошно і продовжуємо обсмажувати все разом .Потім бульйон змішуємо з вином, з додаванням солі і перцю, кип\’ятимо близько десяти хв., потім до них додаємо обшарену цибулю, ...

Далі »

«Розбійницький» суп

1359464217_razboinichii-sup-453021

Інгредієнти: 400 гр яловичини 2 л бульйону 1 велика морква 1 цибулинка 1 цукіні 200 гр грибів (у мене білі) 200 гр плавленого сиру 1 столова ложечка борошна оливкова олія сіль, перець, приправи за вашим смаком Спосіб приготування: Ставимо варити м’ясо. Дрібно ріжемо цибулю і пасеруємо до м’якості, додаємо гриби і борошно, перемішуємо, ще трохи обсмажуємо і переміщаємо в бульйон. ...

Далі »

Супчик

Супчик

Інгредієнти:курячий бульйон + м\’якоть курки (дрібно порізати)2-3 картоплі1 морква2 стебла цибульки пореюлокшинасіль, чорний перчикпетрушкаСоус:1 жовток1ст.л.йогурта (звичайного)сік від півлимона Спосіб приготування:Овочі нарізати кубиками, порей півкільцями, запустити в бульйон, як овочі стануть більш м\’якими, покласти локшину, посолити, поперчити, довести до готовності і додати петрушку. Окремо змішати компоненти для соусу (без грудок), розбавити трохи гарячим бульйоном і помішуючи влити в суп. білий супчик ...

Далі »

Пельменний суп

Пельменний суп

Інгредієнти:1 кг. дрібних пельменівЦибулинаМорква — 2 шт.Картопля — 4 шт.1 помідор1 чайна ложка приправи для пельменів3 ложки рослинної рафінованої олії4 ложечки вершкового маслаЗеленьСметана Спосіб приготування:Картоплю натерти на великій тертці, залити холодною водою хвилин на 15.Цибулину натерти на тертці, залити 3,5 літрами холодної водички, довести до кипіння, проварити приблизно 10 хвилин.Картоплю віджати, викласти на рушник і видалити залишки вологи. Моркву натерти ...

Далі »

Борщ український

Борщ український

Інгредієнти:Яловичина на кістці і з жирком (краще всього підходить грудинка), можна і з свининки — кому, що подобаєтьсяМоркваСелера стеблаЛук ріпкаБурякКапуста свіжаКартопляГоловка часникуПерчик чиліТоматна пастаОцетЦукровий пісокСир ПармезанБеконПучок свіжої зелені і перець горошком Спосіб приготування:Зварити хороший борщ — справа досить складна, тут важливо знати деякі тонкощі, без яких не можна отримати приємного кисло-солодкого смаку і червонуватого кольору. Перш за все необхідно правильно ...

Далі »

Гаспачо (щось подібне)

Гаспачо (щось подібне)

Інгредієнти:свіжі томатиболгарський перецьселерарізні трави або соус \»песто\»один-два зубчики часникуможна розбавити томатним сокомперець, сіль Спосіб приготування:надрізати шкірку томатів, як ніби хочемо розрізати на часточкизлегка обварити томати, шкірка повинна легко знятисяпокласти всі овочі в блендер і подрібнитипосолити, поперчитиподавати з гілочкою селери Смачного!

Далі »