Головна » Другі страви (страница 5)

Другі страви

Найрізноманітніші другі страви до вашого столу

Відбивні \»Жизель\»

Відбивні "Жизель"

Інгредієнти:500 гр. яловичої печінки порізаної пластинками (товщ. приблизно 1,1 — 1,5 см)1 варене яйце50 — 100 гр. тертого сирурослинне. маслотрохи борошнасіль, чорний перець Спосіб приготування:Яйце потерти на дуже дрібній тертці і потім змішати з сиром.Печінку трішки відбити, посолити, поперчити і запанірувати в борошні (зайву муку збити).Розігріти трохи рослинне масло і підсмажити печінку з 1-го боку до рум\’яної скориночки (не довго! ...

Далі »

Домляма по-Узбецьки

Домляма по-Узбецьки

Інгредієнти:яловичина (можна баранину),цибулю,морква,помідори, болгарський перець,баклажани,часник,петрушка,картопля,капуста,зіра,сіль, чорний перецьрослинна олія. Спосіб приготування:1.Налити в казан 3 столові ложки рослинної олії.2.Обжарарювати м\’ясо хвилин 15.3.Забрати з вогню казан. 4.Трошки поперчити, посолити і додати трохи зіри.5.Нарізати цибулю кільцями і викласти на м\’ясо.6.Наступний шар моркви, злегка поперчити, посолити.7.Шар помідорів, болгарського перцю і баклажанів. 8.Посолити, поперчити, додати зіри, лаврушки, петрушку, і часник розрізаний на половинки.9.Наступний шар картоплі наріжте ...

Далі »

Плов

Плов

Інгредієнти:1 курдючний жир — 300 грамм2 М\’ясо баранини (задня частина) — 1кг3 Оливкова олія -100 грамм4 Рис — 700 грамм5 Морква-500 гр6 Цибуля ріпчаста біла — 500гр7 Ізюм \»Киш-Міш\» кисло-солодкий — 70 гр8 Зіра9 Барбарис10 Шафран (не мелений)11 Перець чорний мелений12 Часник-3 головки13 Горох нут (замочити за 10 годин) — 70гр14 Перець червоний стручковий — 2шт15 Сіль Спосіб приготування:Замочити рис ...

Далі »

Оссобуко \»ля Мамма\»

Оссобуко "ля Мамма"

Інгредієнти:окіст яловичий (шайбами) 3штучки — 1, 4 кг.,помідори 3 шт.,морква 2 штучки,селера 1/4 бульби,цибуля 2 штучки,часник 3-5 шт.,селера стеблова 1-2 шт.,сіль, перець,масло топлене 3 столових ложки,олія оливкова 2-3 столових ложки,борошно 2-3 столових ложки,вино біле 200 мл.,бульйон овочевий 200 мл.,орегано,чебрець,петрушка,лимон. Спосіб приготування:Добрий всім дня!Якщо ви-любитель Толмену з овочами, м\’яса, яке тане в роті,цей рецепт для вас!Приступимо?!М\’ясо промиємо, обсушимо, обв\’язуємо ниткою, щоб ...

Далі »

Тюфтельки в соусі

Тюфтельки в соусі

Інгредієнти:фарш 1 кгяйця 2 штучкирис 200 граммсіль, спеції, перець Для соусу:морква 2 штцибуля 2 штукикабачок 1 штукатоматна паста 2 столових ложки Спосіб приготування:Фарш, яйця, рис (попередньо відварити небагато), сіль, перець — все це перемішуємо.Скачуємо в кульки Поміщаємо в палаючу сковороду і обсмажуємо з обох боків до моменту рум\’яної скоринки.Підрум\’янені тюфтельки кладемо в каструлю, заливаємо водою., І додаємо 2-3 столових ложки ...

Далі »

Вечеря у фользі

Вечеря у фользі

Інгредієнти:Картопля-4шт.Ріпчасту цибулю-2шт.Морквина-2шт.Кабачок-1шт.М\’ясо (у мене свинина)-800гр.Помідор-2шт.Перець болгарський-1шт.Майонез-150гр.Сметана-3ст.ложкі.Кетчуп або томатна паста-2ст.ложкі.Соєвий соус-2ст.ложкі.Зелень (кріп, петрушка).Приправи за смаком (у мене були: сушений часник, приправа для свинини, перець червоний, перець білий).Фольга-4 пласта. Спосіб приготування:Змішуємо сметану і майонез.На підготовлених фольгу викладаємо половину суміші у формі круга.Теперь черзі викладаємо нарізані продукти, не забуваємо приправити майже щораз після укладання одного шару.Катрофель, нарізаний середніми квадратиками. Кабачок, нарізаний маленькими квадратиками.Свинину, ...

Далі »

Картопля з м\’ясом

Картопля з м'ясом

Інгредієнти:0,5 кг — м\’яса (свинина)2 моркви (середніх)3 цибулини (середні)0,5 кг — картопліполовинка болгарського перцю2 помідори (середніх)сіль, чорний перець, базилік, розмарин за смакомзелень (кріп, петрушка) Спосіб приготування:Страву краще готувати в казанку.М\’ясо треба порізати невеликими кубиками і залишити тушитися у власному соку. Нашаткувати цибулю, болгарський перець і додати це до м\’яса (хвилин через 15-20).Моркву натерти на тертці, порізати помідори і додати все ...

Далі »

Манти (дачні)

Манти (дачні)

Інгредієнти:фарш:баранина 1кг.цибуля 1кг.сільперець червонийзірамасло сл.тісто:борошно скільки візьме тістовода холодна 1-1.5ст.сіль 1чайна ложкасоус:часниксметаназелень Спосіб приготування:Ця страва! Для нас святкова! Готуємо не часто, але дуже любимо її. Отже, приступимо: Тісто готую так: насипаю гірку борошна на стіл, роблю заглиблення і наливаю крижану воду (порціями) тісто має бути еластичним, в процесі додаю сіль. Робимо кулю і кладемо в миску, накриваємо серветкою, хай відпочиває ...

Далі »

Язик по-домашньому

Язик по-домашньому

Інгредієнти:Язик яловичий, картопля, молоко, масло. Для соусу (оливкова олія, гірчиця, соєвий соус, лимон) Спосіб приготування:1. Відварити язик, очистити його під холодною водою, порізати тонкими скибочками.2. Зробити картопляне пюре.3. На тарілку викласти салат, зверху у вигляді пелюсток викласти скибочки язика і в центрі викласти картопляне пюре гіркою.4. Робимо соус: гірчицю 2 ложки змішати з 1 ложкою оливкової олії, 1 ложкою соєвого ...

Далі »

Свинячі ребра BBQ

Свинячі ребра BBQ

Інгредієнти:Свинячі реберця 1,5 кг.Соус соєвий 100 мл.Мед рідкий 2 столових ложечкиЯблучний сік 100 мл.Соус \»Табаско\»Сіль, перець Спосіб приготування:Реберця промити і розрізати по кісточці. Укласти в підходящу ємність, додати мед змішаний з соєвим соусом і яблучним соком. Перемішати і прибрати на ніч у холодильник.Вранці додати сіль (якщо вам так смакує), \»Табаско\» і чорний мелений перец. Все перемішати і вперед на пікнік. ...

Далі »